BonAppetito – Food

Food & Festival BonAppetito vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019. In het Imkerspark in Houten (onder Utrecht) presenteren tientallen foodtrucks hun lekkerste gerechten. Puur, verrassend en gevarieerd, geïnspireerd door regionale paradepaardjes, verre streken en Wereldse ontdekkingen. Een twintig marktkramen verkopen de mooiste, hipste en leukste waren. Daarnaast bieden we allerlei workshops, demonstraties en activiteit over en met food aan.

Foodtrucks

Tijdens BonAppetito bekleden twintig foodtrucks (mobiele keukens) het terrein. De chefs bereiden in deze foodtrucks diverse gerechten met bijvoorbeeld een Oosters of Italiaans karakter, waarvan u voor een klein bedrag per gerecht kunt genieten. Wij zijn er van overtuigd dat we een ruim, verrassend en leuk aanbod hebben neer gezet.  Bekijk de deelnemende foodtrucks.

Op de markt

Op BonAppetito presenteren tientallen exposanten zich op basis van specialisme en wetenswaardigheden op het gebied van eten, drinken en de daarbij behorende ingrediënten. Wilt u meer weten over verrukkelijke delicatessen, keukengerei of dat bijzondere drankje? De exposanten vertellen u graag meer over hun specialisme en producten. Daarnaast is het mogelijk om uw favoriete producten te kopen, om zo thuis ook een delicatesse op tafel te zetten.

Proeverijen en workshops

Tijdens BonAppetito vinden er diverse proeverijen en workshops plaats.

Wijnproeverij
Onze wijnen komen van Verbunt Wijnkopers uit Tilburg. Een wijnimporteur (1844) die in 2010 is overgenomen door Salentein Holding van Mijndert Pon (automotive). De Elevado van Salentein is onze schenkwijn. De diverse andere wijnen van dit Argentijnse wijnhuis kunt u proeven in onze wijnproeverij. Naast Salentein wijn, bieden we natuurlijk diverse andere wijnen. In de komende weken zullen wij een goede selectie maken van verschillende druiven en verschillende landen. De proeverij wordt gegeven door Robert Teunissen van BeGrape. Bekijk hier de tijden.

Bierproeverij
In de komende weken zullen wij een mooi scala aan bieren selecteren. Bekijk hier de tijden

Workshop oestersteken
Hoewel er veel verschillende soorten oesters bestaan, kan je de oester opdelen in 2 groepen: de platte oester (Ostrea dulis) en de creuse ( Crassostrea gigas) of een kromme oester. Beide oesters verschillen sterk van elkaar; niet alleen in vorm maar ook in smaak. Restaurant Sea Salt Saloon uit Utrecht vertelt over de oorsprong en afkomst van oesters. Daarna gaat u zelf aan de slag om de schep goed te (leren) openen en de juiste bereiding toe te passen. Bekijk hier de tijden

© Copyright - BonAppetito